De berg op - Reisverslag uit Sanaa, Jemen van Harrie Schoot Uiterkamp - WaarBenJij.nu De berg op - Reisverslag uit Sanaa, Jemen van Harrie Schoot Uiterkamp - WaarBenJij.nu

De berg op

Blijf op de hoogte en volg Harrie

01 December 2007 | Jemen, Sanaa

Vannacht een explosie gehoord. Jan K. op inspectie voor het slaapkamerraam, maar kon niets ontdekken. Om 4:00 uur hoorde ik hier voor het eerst het kabaal van de tientallen Imams die middels de minaretten het volk in de moskeen bij elkaar probeerden te brullen. Ja, dat kost je dan weer een uur van je nachtrust. Vandaag ondanks de vrije dag toch begonnen met voorbereidende werkzaamheden voor morgen. Helaas geen internet verbinding mogelijk. Na wat zoekwerk bleek dat er voor deze maand niet betaald was. Hussayn is op pad gestuurd om dit te doen. Ik ben bang dat het op deze feestdag heeeeel lang kan gaan duren. Betalingen moeten hier contant gedaan worden en gewoon langs de straat aan zo'n loketje waar je net niet bij kunt. Ik begin dan maar met de applicatie voor het digitale logboek. Tussen de bedrijven door Jan K. aan het helpen met de cameramonitoring voor de pompputten. Het apparaat werkt niet goed. Videosignaal komt niet uit de ontvanger. Het blijkt dat de voeding defect is. Improviseren dus. vanmiddag met Hussayn met de Toyota 4*4 van Jan H. een berg op geweest van 3000 meter hoog. Een prachtige weg zeer fraai aangelegd, gigantisch steil en met haarspeldbochten.... Op deze weg waren kinderen aan het spelen alsof het een speelplein was. Niemand reed er toch hard, en op enkele plaatsen was de vangrail en stukken stenen muur weggereden!
Vlak onder het hoogste punt was het een drukte van jewelste. Hele gezinnen waren rotsen aan het stuk slaan om hier bouwstenen van te hakken. Je moet hier toch zelf in je onderhoud kunnen voorzien. Dat er in zo'n bergachtig land hele volksstammen in de steenhandel zitten had ik niet verwacht.
Op de top genoten van een gigantisch uitzicht. Door het heldere weer was de gehele stad te zien. Niet lang daarna begon de kou toe te slaan en reden we huiswaarst waar Faysa, de huishoudster een heerlijke maaltijd klaar had staan.